Monday, 17 May 2010

Cena entre amigos

Aseara am organizat o cina pentru prietenii mei din Buenos Aires si cei doi prieteni romani care se aflau, printr-o coincidenta, in acelasi timp in "orasul furiei".
Seara a inceput cu bruschette de rosii, usturoi si busuioc preparate cu ulei de chilli, ciupercute umplute cu ricotta, parmezan, jalapenos si marar si a continuat glorios cu mamaliga insotita cu pui marinat in oregano, cimbru, rozmarin si patrunjel. Desertul a constat in 2 prajituri supraetajate - una de ciocolata si dulce de leche, alta de bezea si crema de vanilie, ambele ornate cu capsuni.
Am ascultat de la Maria Tanase la Suie Paparude... de la Carla Bruni la preferatul meu Leonard Cohen, am dansat cu totii hora pe Ciuleandra si am baut Chardonnay si sampanie.
Matt - barmanul din Wherever, locul unde ne place sa mergem oricand avem chef de un cocktail si muzica buna, mi-a spus, mai in gluma mai in serios, ca se simte "considerably more cultured" dupa aceasta seara intre prieteni.
Dan si Achim au depus un efort comun pentru ca mamaliga sa nu aibe cocoloase, apoi s-au intrecut in melodii romanesti, noi si vechi. Romina, Joanna si Suyen s-au pus la curent cu vietile amoroase ale fiecareia, au tras concluzii si au injurat barbatii, asta inainte sa vina Matt care inca pare usor indragostit de Romina. Agustin mi-a laudat talentele de gospodina si de gazda si a pupat-o pe Suyen la fiecare 2 propozitii.
Seara s-a incheiat cu Madeleine Peyroux, geamuri larg deschise si tigarile vanilate ale lui Matt... In Buenos Aires e din ce in ce mai frig, Dan si-a cumparat un fular din targul de vintage San Telmo.
A fost o seara cu adevarat reusita; poate singurul inconvenient a fost ca am reusit performanta de a murdari toate vasele din dotare.:)

No comments:

Post a Comment